Színes, szórakoztató programmal tér vissza a 30. Művészetek Völgye Fesztivál

 

A Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválját idén 30. alkalommal rendezik meg. A jubileumi szám új időszámítás a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál életében, rengeteg újdonsággal készülnek a szervezők a tíznapos rendezvényre.


Tavaly a pandémia miatt ugyan elmaradt a jubileumi Művészetek Völgye Fesztivál, de a völgyhétvégék azért kárpótolták a közönséget. Idén kibővült programcsokorral, irodalmi, színházi és képzőművészeti udvarokkal nyílik meg a 30. Művészetek Völgye Fesztivál, ahova egy napra az Opera kamionszínpada is megérkezik – derült ki az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorából.
A Petőfi Irodalmi Ügynökség idén több száz aktivitással járul hozzá a fesztivál programjainak sokszínűségéhez – tájékoztatta a közmédia nézőit Dénes Adél, a Hangfoglaló Program szakmai programigazgatója.
„Kapolcs sikere abban rejlik, hogy a karonülőtől az aggastyánig mindenkit elszórakoztat. Idén pedig minden idők legszínesebb programkínálatával készülünk. Csak a Petőfi Udvarban 10 napon keresztül, 160 különböző programunk lesz. Ezekben a tematika főként az irodalom és más művészetek átmenetei lesznek. Nem beszélve a további, több mint 1800 aktivitásról, amelyekben kiállítások, koncertek, slam, kerekasztal beszélgetesek, filmvetítések és kézművesprogramok várják a közönséget” – összegezte Dénes Adél az Én vagyok itt! legutóbbi adásában.
Napközben főként gyerek- és családi foglalkozások, este pedig izgalmas, felnőtteknek szóló programok gondoskodnak a vendégek szórakozásáról. A fesztivál idejére Kapcsolra költözik a Cseh Tamás Archívum is, esténként pedig több ehhez kapcsolódó koncertet is tartanak, és az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió is bekapcsolódik majd négy különböző udvar aktivitásaiba. 
További részletek az Én vagyok itt! idézett adásában láthatók.