×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

M2 sorozatpremier a Föld napján: jön a MeteoHeroes – Együtt a Földért!

 

A Föld napján vetíti a MeteoHeroes – Együtt a Földért olasz animációs filmsorozat első négy epizódját az M2 gyerekcsatorna, amellyel a közmédia április 22-től a környezettudatosságra nevelést kívánja támogatni. Azon a napon a csatorna saját gyártású műsora, a Hetedhét kaland is a Föld napjáról szól majd.

Hat szuperhős különböző természeti jelenségeket – így például az esőt, a szelet vagy a felhőket – személyesít meg, és az útjukba kerülő veszélyhelyzetekben küzdenek együtt a Földért. Április 22-én délelőtt egymás után két részt is műsorra tűzött az M2.

Elsőként 9:45-től a Lavina című epizódot láthatják a magyar nézők, amely arról szól, hogyan állítják meg a hősök a közelgő veszedelmet Nepálban, ahol emelkedik a hőmérséklet, olvad a hó, és lavina fenyegeti a völgyben fekvő falut. Közvetlenül ez után 9:50-től Vakmerő küldetés címmel a csapat egy jegesmedvecsaládot ment meg az északi sarkkörön. A hideg óceán közepén egy leszakadt jégtömbön esik csapdába a család, amely így nem tud élelemhez jutni.

Délután 14:05-től a Dzsungeltűz című részben az Amazonas menti esőerdőkben lángoló tűz miatt Földünk tüdeje füsttel telítődik, főszereplőinknek nincs vesztegetni való ideje, hogy megoldást találjanak. Este 19:20-tól pedig a méhek segítségére sietnek. A Méhek végveszélyben című epizódban valaki Franciaországban mérgező növényvédő szereket szór a termésre, pusztítva ezzel a méheket. Azonnali segítségre van szükségük, mert ha kipusztulnak a méhek, akkor elpusztulnak a virágok és növények, amiket a méhek poroznak be.

(Kép: M2)

Az ötvenkét részes sorozat epizódjai egyenként hétpercesek, az M2 gyerekcsatornán HD minőségben láthatók, hallássérültek számára pedig feliratozva is elérhetők.

Az M2 saját gyártású műsora, a Hetedhét kaland is a Föld napjáról szól április 22-én 16 órától, amelyben a természetről és a környezettudatosságról is szó lesz a csatorna már megszokott műsorvezetőivel.

MeteoHeroes – Együtt a Földért! az M2 gyerekcsatornán sorozatpremier – 2021. április 22.

  • 9:45 – Lavina
  • 9:50 – Vakmerő küldetés
  • 14:05 – Dzsungeltűz
  • 19:20 – Méhek végveszélyben

Hetedhét kaland 16:00
ismétlés: 19:50

Címlapfotó: M2