×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hiánypótló, új kultúrpolitikai magazinműsor indult az M5 csatornán

 

A Kommentár Klub vasárnaponként jelentkezik, és hétről hétre egy aktuális témával foglalkoznak majd, amit alaposan megvitatnak a vendégek. A műsor házigazdája Horváth Szilárd – jelentette be az M1 Híradója.


A március 21-i első adásban szó volt a történelemoktatás megújításáról, a történelmi filmek szerepéről a nemzet építésben valamint Közép-Európa rendszerváltás utáni sajátos útjáról.

Kultúrpolitika, világnézet, értékek, nemzeti identitás – hétről hétre ezekkel a témákkal várják majd a nézőket.

A műsor házigazdája Horváth Szilárd az M1 reggeli műsorában elmondta, hogy a műsor hiánypótló és figyelemfelkeltő.

Közösség, hagyomány, szabadság, itt három olyan dologról beszélünk, amelyik az emberi egészségnek az alapja. Kopp Mária kutatásai óta tudjuk, hogy aki közösségben él, aki szabadságban él, és aki egyébként gyökereivel kapaszkodik a hagyományaiba, az egyszerűen évtizedekkel él tovább, és minden értékelés szerint boldogabb kiteljesedettebb életet tud élni.

A műsor minden héten vitaindítóként egy aktuális témát bont ki, majd ennek összefüggéseit elemzi meghívott vendégeinek segítségével.

Békés Márton, a Kommentár Klub állandó vendége szerint a műsor célja a nemzeti értékek megtartása.

„Nemzeti állami keretek között a nemzeti kultúra kerete között tudunk stabil, sikeres, fejlődő országot építeni, nagyon nagy baj lenne, ha erről a fejlődési útról letérnénk” – mondta Békés Márton.

A műsort minden vasárnap 21.05-től láthatják a nézők az M5 csatornán.

Az első adás itt megnézhető: