Dal 2021: idén is keresi az év slágerét a közmédia

 

Szombaton indul a Dal 2021. A közmédia dalválasztó műsora idén is az év magyar slágerét keresi. A próbák már javában tartanak, az első válogatóban 10 produkció mutatkozik be. Ez lesz a 10. jubileumi évada a műsornak, és több újdonsággal is készültek – hangzott el az M1 Híradójában.


Már az utolsó simításokat végzik a DAL 2021 stúdiójában. A beállás után egy gyors visszaszámolás és kezdődik a próba.  Szombaton ismét hazai zenészek állnak színpadra. Az idei a 10. alkalom a dalválasztó-show műsor életében, amely során kiderül melyik produkció nyeri az Év Magyar Slágere címet. A közönség mellett a legnagyobb felelősség idén is a zsűrié lesz.

„Természetesen azért fantasztikus ez a mezőny, mert ismert előadók is vannak és hát nagyon sok ismeretlen és ez egyfajta missziója a dalnak, hogy lehetőséget adjunk olyan feltörekvő, ismeretlen zenekaroknak, énekeseknek, akik eddig még nem mutatták a hangjukat vagy nem voltak jelen, úgyhogy ez egy jó dolog” – mondta Mező Misi a Magna Cum Laude énekese.

Idén a már tavalyról jól ismert két zsűritag – Vincze Lilla és Nagy Feró – mellett Mező Misit és Ferenczi Györgyöt is láthatja a közönség. A szakmai zsűri ezúttal 400 produkcióból választotta ki a legjobbakat. Ez a nevezési szám jóval több, mint a korábbi években, ezért változtattak is a műsoron.

„Ami idén változás a korábbi évekhez képest, hogy a nevezések számára való tekintettel úgy döntöttünk, hogy idén nem harminc, hanem negyven dal fog versenyezni az élő adásokban, így azután nem hat hanem hét szombaton keresztül követhetik figyelemmel a műsorfolyamot, és a díjazásban is vannak változások, mert nem csak az év dala fog díjat kapni, hanem mind a négy olyan produkció akik a döntőben a zsűri által ki lesznek választva” –  mondta Medveczky Balázs a Duna Televízió csatornaigazgatója.

A Dal 2021 első adása január 30-án szombaton, 19 óra 35 perckor kezdődik a Dunán. A döntő március 13-án lesz, ahol kiderül melyik Magyarország kedvenc slágere.