×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Indul A Dal 2021 – Ők lépnek színpadra először

 

A műfajában egyedülálló dalválasztó január 30-án 19.35-kor indul, immáron tizedik alkalommal.

Összeállt A Dal 2021 zsűrije (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

A Duna Televízió műsorának jubileumi évadában már negyven dal versenyez azért, hogy elnyerhesse az Év Magyar Slágere címet. Minden válogatóban tíz szerzeményt mutatnak be az előadók, ezek közül összesen húsz produkció kerül be a két elődöntőbe. Az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben méretheti meg magát március 13-án.

Szombaton az első élő show-ban az alábbi tíz produkciót láthatja a közönség A Dal 2021 színpadán (betűrendben):

  • Galda Levente: Eredő
  • Hajdu Erik: Szürke madár
  • Mudfield: Nincsen szerencsém
  • Nagy Adri: Hol voltál?
  • Name Project: Altass el!
  • Siklósi Balázs: Csak egy IGEN
  • Sőti Barbi: Érezz idebenn
  • Szőke Niki: Új esély
  • Tortuga: Törnek az ablakok
  • Veréb Tomi: Miénk volt a világ

A négy kiváló zsűritag

A dalversenyben idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a produkciókat. A korábbi évekből ismerős zsűritagok: Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, valamint Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere. Hozzájuk csatlakozik az új ítész, Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS-szavazáson keresztül, így idén is aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A szavazás részletei az első adásban derülnek ki.

A továbbjutás szabályai

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy–négy dal kerül be a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a televíziónézők, amelyek közül március 13-án kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott négy produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről tehát a közönség dönt.

Ez jár a győzteseknek

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy lemezfelvétel és videóklip készítésére kap lehetőséget, átveheti a Petőfi Zenei Díj Év Dala elismerését. A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak: a 10. évadban is gazdára talál A Dal 2021 Legjobb dalszöveg írója és A Dal 2021 Felfedezettje cím, egyben a Petőfi Zenei Díj az Év Szövegírója és Petőfi Zenei Díj az Év Felfedezettje díj.

A színfalak mögött

Az élő adás után közvetlenül, 21.45-től a színfalak mögül várja a nézőket A Dal Kulissza Korsós Judit Lolával és Forró Bencével. A műsorban az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban látottakra, valamint számtalan érdekességgel szolgálnak majd a produkciókról, kulisszatitkokat is megosztva.

Háttérinformációk a honlapról

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját (Adal.hu), amelyen meghallgatható a negyven dal, valamint a Facebook- és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt megismerkedhetünk a dalok előadóival. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is megtalálhatóak a műsorról.

A Dal 2021 – január 30-tól hét héten át szombat esténként a Duna Televízió műsorán 19.35-kor.

A Dal Kulissza – minden, amit tudni akartál műsorról – közvetlenül A Dal 2021 élő show után 21.45-től a Duna Televízión látható.