×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A híres kis Magyarország legszebb arcai – napi sorozat indul a Kossuthon

 

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul péntektől a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth rádióban Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címmel.

Gadácsi János szerkesztő (b), Reviczky Gábor színművész (k) és V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos (j) a Kossuth Rádióban naponta jelentkező Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban című műsor sajtótájékoztatóján. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos szerdán a rádiósorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón közölte, az új műsor, amely az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásból készült,

péntektől, minden reggel, a fél hetes Krónika című műsort követően hallható

majd.

Az új műsor egy sorozat harmadik eleme. Az első rész 2019-ben Mi, magyarok címmel, a második 2020-ban Hiszek egy hazában címmel futott szintén 200-200 adással - jegyezte meg.
V. Németh Zsolt elmondta, az új sorozatban a legkiválóbb, a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő honfitársaink életútját mutatják be: tudósokét, mérnökökét, papokét, katonákét, művészekét, sportolókét, jogászokét, közgazdászokét és politikusokét.

A sorozat „a nemzetünk, a híres kis Magyarország legszebb arcát szeretné megrajzolni”

– fogalmazott a miniszteri biztos hozzátéve: hisz abban, hogy a bemutatandó kiválóságok példájából napjaink megpróbáltatásainak leküzdéséhez is erőt meríthetünk.

Gadácsi János, a rádiósorozat készítője elmondta: az új rádiósorozatban olyan emberek szerepelnek, akikről itthon nem biztos, hogy hallottunk, de ott, ahol élnek, nagyot alkottak és jó hírünket vitték a világban.

A műsor első részében Karikó Katalinról, biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről lesz szó,

akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét.

Reviczky Gábor színművész, aki a hangját adta a sorozathoz arról beszélt, hogy eddig ismeretlen történetekkel és fantasztikus emberekkel ismerkedhettek meg a műsor készítése során. „Ezek az emberek mind-mind magyarok tudtak lenni az utolsó pillanatig” - fogalmazott.

A címlapfotó illusztráció.