×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Három nemzet karácsonya – koncertfilm és II. János Pál gondolatai az M5-ön

 

Karácsonyi dalok Európáért címmel mutatnak be karácsonyi koncertfilmet Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezéből vasárnap 13.40-kor az M5 csatornán, valamint a Képmás Magazin felületein.

A filmben a három nép – a magyar, a lengyel és a ruszin nép – vallásos karácsonyi népi énekei hangzanak el mai feldolgozásban. A dalokat Angelika Korszynska-Górny tizenkét tagú lengyel zenekara kíséri – közölte a program kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A magyarországi bemutatón vendégként Petrás Mária erdélyi csángó népdalénekes, valamint Varga Gabriella színművész is énekel. A dalok között Szent II. János Pál pápa és Esterházy János gondolatai hangzanak el Európáért és Közép-Európáért, Varga Gabriella és Trill Zsolt tolmácsolásában. A karácsonyi koncertfilm rendezője Csányi János Jászai Mari-díjas rendező, producer.

Az Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya művét alapul vevő karácsonyi koncertfilm helyszíne az egri Páduai Szent Antal-templom.

Az ünnepi filmet vasárnap 13.40-kor mutatják be az M5 csatornán, valamint a Képmás Magazin felületein. A koncert Angelika Korszynska-Górny kárpátaljai magyar-ukrán származású, Lengyelországban élő lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezének bővített feldolgozása.

A címlapfotó illusztráció.