Rendhagyó műsorban díjazzák a közmédia kiválóságait

 

Ünnepi online műsorban adják át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat, amelyet az M5 kulturális csatorna december 15-én 21 órai kezdettel sugároz. A közmédia minden évben kitüntetéssel ismeri el azokat a kollégákat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a saját területükön.

A közmédia díjait idén összevontan adja át Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Az online díjkiosztón a legrangosabb szakmai elismeréseket adják át:

a Duna-díjat, a Sára–Csoóri-életműdíjat, a Karinthy-gyűrűt, a Knézy Jenő-díjat, a Tőkéczki László-díjat, a Wacha Imre-díjat, a Dohnányi Ernő-díjat, az Egyesy Géza-díjat és a Herczeg Ferenc-díjat.

A Duna Médiaszolgáltató által alapított díjakat azok a munkatársak kapják, akik saját területükön kiváló munkájukkal hozzájárulnak a közmédia céljainak megvalósításához. A kitüntetésben részesülők nemcsak az alapelvárásokat teljesítik napi szinten, teljes felelősséggel, hanem hozzáadott értékként maradandót alkotnak, amellyel gyarapítják a sokszínű magyar kultúrát.

A díjak alapításának kettős célja volt, egyrészt emléket állítani a névadóknak, akiknek soha el nem évülő érdemei példát mutatnak, másrészt

elismerni a kollégákat, akik áldozatos tevékenységükkel elősegítik, hogy a közmédia betöltse nemzeti és kulturális küldetését. Örökérvényű szükség, hogy minden szakmának meglegyenek a példaképei, akik igazodási pontot jelentenek.

A közmédia mindenkori küldetése az értékőrzés és értékteremtés, amely nem valósulna meg a szakma legjei nélkül.

A díjátadó műsor december 15-én, kedden 21 órától látható az M5 csatornán.

A címlapfotó illusztráció.