×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A közmédia szurkolói üzeneteivel repült az Eb-re a válogatott

 

Ha nem lennének érvényben a járvány miatti korlátozások, a budapesti Nagykörút megint tele lett volna ünneplő futballszurkolókkal a válogatott csütörtöki diadala után. Bízunk benne, hogy jövő nyárra, a labdarúgó Európa-bajnokságra már helyre áll az élet rendje – mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Az „utcabál” most elmaradt, és a Puskás Arénában is teljesen más volt a hangulat nézők nélkül. Üres volt a stadion, csak a játékosok biztatták egymást. Olyan volt a hangulat, mintha tizenkét haver lemenne focizni kispályán – fogalmazott.

„De a válogatott ezt a feladatot is megoldotta, és bízunk benne, hogy jövő nyárra, az Európa-bajnokságra talán már helyre áll az élet rendje”

– jelentette ki Székely Dávid.

Az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, hogy a vasárnap esti Magyarország–Szerbia Nemzetek Ligája mérkőzés előtt készítettek egy montázst a szurkolók által a közmédiához eljuttatott képekből, az #itthonszurkolunk hashtaggel. A közmédia e-mail címére beküldött fotókat, videókat és hangüzeneteket eljuttatták a válogatotthoz. „Mindegyik hozzászólás, amely megjelent a közösségi médiában ezzel a hashtaggel, nagyon sokat számított a csapatnak, a játékosok pedig pontosan tudták, érezték, hogy megint mögöttük van az egész ország” – mondta Székely Dávid.

A csatornaigazgató kissé aggódott amiatt, hogy eddig sem a felnőtt-, sem az utánpótlás-válogatott, sem a Ferencváros nem tudott nyerni a Puskás Arénában. Nagyon kellett, hogy a legfontosabb mérkőzésen – a Magyarország-Izland találkozón – megtörjön az átok. Bár sokáig nem volt egyértelmű, hogy ez megtörténik, egy fantasztikus hajrával végül összejött – jelentette ki.

Jövőre jön az Európa-bajnokság, jelen állás szerint a francia és a portugál válogatott játszik majd Magyarország ellen Budapesten, plusz lesz egy Portugália–Franciaország mérkőzés is. Ezek után még egy nyolcaddöntőt is lebonyolítanak majd a Puskás Arénában.

„A jövő nyár annyira közel hozza az Európa-bajnokságot, amennyire közel még soha, egyetlenegy labdarúgó-tornát sem hozott egyetlen nyár sem az életünkben”

– fogalmazott Székely Dávid.

A magyar válogatott nemzetközi megítéléséról szólva a csatornaigazgató elmondta: ezt az együttest maximálisan komolyan kell venni. „A csapat úgy lép pályára majd, az utolsó Nemzetek Ligája mérkőzésén szerdán, hogy van esélye arra, hogy a legmagasabb osztályba, az A divízióba jusson a Nemzetek Ligájában” – tette hozzá.


Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója a Kossuth Rádióban