Válasz-utak: miként lehetne csökkenteni a kirekesztést?

 

Az M2 Gyerekcsatorna októberben indult nemzetközi Veled vagyunk! kampányában az iskolai bántalmazásra és kiközösítésre hívja fel a gyerekek figyelmét. Ami ugyan sokszor láthatatlan, mégis mély nyomokat hagyhat bennük, kis odafigyeléssel pedig mindez elkerülhető.

A Kossuth Rádió pénteki diákrovatának a fiataljai is ismerik a témát, és arra keresik a választ a Válasz-utak legújabb adásában, hogy miként lehetne csökkenteni a kirekesztést; milyen egy ilyen helyzetben benne lenni; és hogy lehet jól közelíteni egymáshoz, és egy szeretettel teli közeget kialakítani, amiben jó benne lenni.

Beszélgetőtársuk pedig nem más, mint Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere, aki saját iskolai tapasztalatairól is mesélt:

Egyrészt különleges a történetem, másrészt pedig egészen sok emberrel előfordult már, hogy nyelvi akadályok miatt érte a megkülönböztetés. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és beszélünk erről

– mondta Fekete Giorgio, aki az M2 Gyerekcsatorna Veled vagyunk! kampányához is csatlakozott.

A Válasz-utak fiataljai is kiállnak a Veled vagyunk! kampány mellett közös videójuk Fekete Giorgióval pedig itt érhető el. Aki szeretne még a nemzetközi kezdeményezésben részt venni, október 31-ig csatlakozhat. A szervezők a veledvagyunk@mtva.hu e-mail-címre egy megadott mozdulatról készített rövid otthoni felvételt várnak – korosztálytól függetlenül –, amely bekerül a Veled vagyunk! dal videóklipjébe, melynek premierje november 12-én lesz az M2 Gyerekcsatornán. További információ a felhívásról, illetve a közös mozdulatról a Médiaklikk.hu/veledvagyunk oldalon található.

A Válasz-utak fiataljainak teljes beszélgetése a témában a Kossuth Rádióban lesz hallható pénteken (október 30.) délelőtt 11 óra 30 perctől, illetve a Válasz-utak podcaston is elérhető lesz rövidesen.

A címlapfotó illusztráció.