×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Portré Rúzsa Magdival: vajdasági kis faluból a budapesti arénák színpadáig

 

Példák, sorsok, titkok, vallomások... Mélyinterjúk a kulturális élet meghatározó személyiségeivel minden vasárnap 19 órától az M5 kulturális csatornán. Az Ez itt a kérdés – Portré e heti adásában Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, dalszövegíró lesz Sipos Szilvia műsorvezető vendége.

Zenéből rakott össze a Jóisten” – vallja magáról Rúzsa Magdi, aki számára az a legfontosabb, ha összehozhatja az embereket, és aki szerint – ahogy egy dalában énekli is – a sikernek ára van, nem titka.

Az Ez itt a kérdés – Portré vasárnapi adásában megismerhetik a nézők a művésznő életét: aki mint egy népmesei hős gondolt egyet és egy vajdasági kis faluból elindulva, számos akadályt leküzdve, egyszer csak eljutott a fővárosi arénák színpadáig. Kiderül, hogy volt-e benne kitörési vágy és az is, hogy mekkora a szakadék a mai és az akkori, ottani élete kötött.

Pályatársak, barátok, alkotótársak mesélnek róla: Novák Péter énekes, szövegíró, Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, illetve Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zenei rendező osztanak meg személyes gondolatokat, emlékeket az énekesnőről.

A beszélgetésből kiderül, hogy a „vajdasági mesehőstől” valóban nem áll messze a fabulák világa, hiszen ő maga is írt egy mesekönyvet Angyalkert címmel, melyből most musical készül. Megtudhatjuk mi ihlette a történetet és mi a jelentősége az élete során többször visszatérő „angyal” motívumnak.

Ez itt a kérdés – Portré vasárnap 19 órától az M5 csatornán!

A címlapfotó illusztráció.