×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ez itt a kérdés – Színészlegenda édesapjáról és művészi hitvallásáról mesél Őze Áron

 

Példák, sorsok, titkok, vallomások... Mélyinterjúk a kulturális élet meghatározó személyiségeivel minden vasárnap 19 órától az M5 kulturális csatornán. Az Ez itt a kérdés – Portré e heti adásában Őze Áron Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató lesz Sipos Szilvia műsorvezető vendége.

„Ha nem halok bele estéről estére, akkor a színészet csak egy mindenki által megtanulható valami” – vallja a nemrég 50. születésnapját ünneplő Őze Áron, aki az Ez itt a kérdés vasárnapi portréműsorában elárulja a nézőknek, hogy honnan származik ez a fajta szemléletmód és miért olyan fontos a számára.

A népszerű rendező fiatalon elhunyt édesapjáról, a színészlegenda Őze Lajosról, kettejük kapcsolatáról és életük különös párhuzamairól mesél. Hallhatunk majd a Nemzeti Színházban eltöltött éveiről, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójaként szerzett tapasztalatairól és „népszínházi” törekvéseiről is. Szó lesz továbbá olyan aktualitásról, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatos történések.

Pályatársak, művészkollégák, családtagok mesélnek róla: Moór Marianna Kossuth-díjas színésznő, Csík János a Kossuth-díjas Csík zenekar alapítója, és felesége, Akusz Éva színművész osztanak meg személyes gondolatokat, emlékeket Őze Áronról.

Címlapfotón: Sipos Szilvia műsorvezető (Forrás: MTVA)