Új barátokkal bővül az M2 Gyerekcsatorna arculata

 

Vidám figurák lepték el a közmédia legkisebbeket megszólító csatornáját. Felhúzható méhecske, táncra perdülő robot, bátran magasba törő játékrepülő– ők mind a reklám-és erőszakmentes M2 Gyerekcsatorna új barátai. A friss arculat is a csatorna ars poeticájának szellemében készült, vagyis a biztonságos tartalmi környezet mellé békés és igényes audio-vizuális ingerek társulnak igazodva a gyerekek fantáziájához – derül ki az M2 közleményéből.

„ Az M2, a barátod! szlogent képben is igyekeztünk erősíteni. Kedves, könnyen felismerhető figuráink életre kelnek, hiszen nincs csodálatosabb mint a gyermekek képzelőereje, így miért is ne repülhetne berregve a felhúzható méhecske, perdülhetne táncra a robot, és lehetne az ő barátjuk is az M2 logó. A logó megszemélyesítése is ezt támogatja: galamblelkű, kíváncsi arca szerethető figurává varázsolja” – fejtette ki Vass Éva, az M2 Gyerekcsatorna csatornaigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a csatorna új arculata az MTVA grafikai műhelyében készült.

A közmédia gyerekeknek szóló csatornája új barátaival a megszokott időben, reggel 5.00 óra és este 20.00 között várja a kicsiket és a nagyokat szórakozva tanító műsoraival, illetve nevetésben és kalandokban bővelkedő sorozataival. M2, a barátod!

Daru Gábor, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. stratégiai irodavezetője  az M1 Ma reggel című műsoráabn elmondta fontosnak tartják, hogy a médiapiacon jelen legyen egy olyan csatorna, amely elé a gyerekek reggeltől estig bármikor szabadon leülhetnek és biztonságban vannak. Hozzátette: az értékes programok mellett a csatorna vizuális környezete is olyan, amely a gyerekek életkorához alkalmazkodik, reklám- és erőszakmentes.

Vass Éva kiemelte: gyártott tartalmaik is vannak. Példaként említette a Hetedhét kaland és az M2 Matricák című szórakoztató, ismeretterjesztő sorozataikat. Emellett második szezonját éli meg a Neked van testvéred? című kampány, amelynek során a szerkesztők a gyerekek történeteiből írtak forgatókönyvet, ezekből pedig 10 perces filmek készültek. Beszámolt arról is, hogy október 5-től egy új kampány indul a gyerekcsatornán, amelyben az iskolai bántalmazás és a kirekesztés ellen, a barátság és az elfogadás mellett állnak ki közismert színészek és előadóművészek.