Közeleg az influenzaszezon! Mit kell tudni az ingyenesen igényelhető vakcináról?

 

A Talpra magyar műsorában szakértő mondta el a részleteket.

Közelgő veszélyre hívták fel a figyelmet a Talpra amgyar műsorvezetői. A hétfő reggeli adásban az ősszel érkező influenzaszezon volt a téma.


Hallgassa meg!

Professzor Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinikájának tüdőgyógyásza, egyetemi tanár beszélt az idén is ingyenesen igényelhető megelőző vakcina összetételéről, hatásairól, valamint a különböző tünetekről.


Influenzaoltást mindenkinek, aki veszélyeztetett korosztályba tartozik, javasoljuk. Ez a hatvanöt év feletti embereket jelenti, illetve azokat, akiknek van társbetegségük. Ezek az oltóanyagok rendkívül biztonságosak, a vírusnak csak bizonyos elemeit tárolják, soha nem teljes vírusról van szó, ami ellen az immunrendszernek a védőanyagot ki kell alakítania. Rövidebb, gyorsabb lefolyású, kevésbé súlyos influenzával fog szembenézni egy fertőzés esetén az, aki beoltatja magát – emelte ki a doktornő.

Egy az oltással kapcsolatos beérkezett üzenetből kiderült, hogy vannak még bőven oltásellenesek, Bikfalvi Tamás nem is érti, miért hisz még valaki a homeopátiában, holott jelenleg nincs olyan homeopátiás készítmény Magyarországon, amelynek terápiás hatásosságát klinikai vizsgálattal bizonyították volna.

Talpra magyar holnap reggel is 6 órától a Petőfi Rádión Harsányi Leventével és Bikfalvi Tamással.