×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az autentikus roma zene és jazz találkozik az Akusztik színpadán

 

Az East Gipsy Band érkezik hétfő este az M2 Petőfi TV Akusztik műsorába, hogy megmutassa, mennyire változatos a hagyományos roma muzsika és milyen jól illeszkedik az improvizációkban gazdag jazz zenéhez – derül ki a csatorna közleményéből.

„Hihetetlen sokszínű a roma kultúra, ezt szerettük volna megmutatni: például van spanyol, macedón, orosz vagy éppen magyar. A magyaron belül is van ugye a kavéházi és az autentikus roma muzsika. Mivel pedig a roma zene tele van improvizációval, ezért nagyon szépen lehetett ötvözni őket, sőt a jazz zenével is jól összeillik” – árulta el Balázs József az East Gipsy Band zongoristája.

A banda olyan tagokból áll össze, mint a zongorista Balázs József, a hegedűs és gitáros Sárközi Lajos, a cimbalmos Oláh Vilmos, a bőgős Orbán György, a dobos Balázs Elemér, és az énekes Balogh Guszti, aki egyben a Nomada zenekar vezetője és a Fabula Rasa zenekar tagja.

Elég emlékezetes volt ez a mostani Akusztik felvétel, mivel sok idő után ekkor játszottunk újra együtt a zenekarral, illetve az egyik legjobb hegedűs volt a vendégünk, Roby Lakatos – mondta Balázs József, aki azt is elárulta, hogy az M2 Petőfi TV nézői hétfőn este mindkét lemezük anyagából hallhatnak majd szebbnél szebb dalokat.

Az East Gipsy Band Akusztik vasárnap 22 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később hétfőn, 22:10-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.