×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Különleges évaddal érkezik idén a Virtuózok

 

Már várják a versenyzők jelentkezését a közmédia komolyzenei tehetségkutatójába. Különleges lesz az új évad: a visegrádi országokból és Szerbiából is várják a jelentkezőket. A műsor ugródeszka a fiatal tehetségeknek: két korábbi versenyző a napokban a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjat vehette át – hangzott el az M1 Híradójában.

Tapsvihar kísérte a tavalyi Virtuózok komolyzenei tehetségkutató eredményhirdetését. Az ötödik szériát a TanBorEn Trió nyerte. A világ első klasszikus zenei tehetségkutatója nemcsak felfedezi a tehetségeket, hanem segíti is a karrierjüket.

Hétfő délelőtt jelentették be a Virtuózok hatodik évadának indulását. Idén a jelentkezési korhatár a zenész szólistáknál 18 év, az énekeseknél pedig 20 év.

Kásler Miklós márciusban alapította a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjat, amelyet évente kétszer adnak át 20 évnél fiatalabb művészeknek.

Nemcsak a zenei talentum miatt, hanem emberi tulajdonságuk miatt is. Kiváló tanulók, szerény emberek, szorgalmasak, és ezek azok a tulajdonságok, amik nagyon szép reményt vetítenek előre” – mondta Kásler Miklós.

A díjat a Virtuózok két korcsoportgyőztese vehette át. Elsőként a 17 éves Boros Misi, aki nyolcéves kora óta minden hazai versenyen, amelyen elindult, korcsoportjának győztese lett, de nyert többek között Rómában, Milánóban és Párizsban is.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díj kitüntetettjei, Boros Misi és Balázs-Piri Soma, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztesei (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A másik oklevelet a 16 éves Balázs-Piri Soma vehette át, aki szintén nyolcéves kora óta zongorázik, számos nemzetközi és országos verseny díjazottja.

A Virtuózok idei, hatodik évadában a visegrádi négyek valamennyi országából, valamint Szerbiából is keresik a fiatal tehetségeket.

A Virtuózok V4+, közös nyelven beszélünk című műsorfolyam versenyzőit az öt ország főbb tévécsatornáin, párhuzamos közvetítéseken mutatják majd be. A versenyzőket a jelentkezes.virtuozok.hu weboldalon várják július 19-ig.

A címlapfotó illusztráció.