Karinthy klasszikusa és az első világháború kitörése az M5 keddi oktatási sávjában

 

Az M5 március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1–4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5–8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsoruk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlják a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásukban pedig tornázásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Június 9-én (kedden) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsoruk, melyben a harmadikosok a versek ritmizálásáról tanulhatnak, a negyedikesekkel pedig a helyes kerékpárhasználatról beszélgetnek.

Felsős című műsorukat a 6–8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8.30-kor hetedikes földrajzzal indítanak, az adásban a mára vezető világhatalommá fejlődött Kínával ismerkednek. A nyolcadikosok Papp Zoltán magyartanárral az összetett mondatok témakörét járják körül. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy milyen események vezettek az első világháború kitöréséhez, majd a nyolcadikosok matematikából az egyenlőtlenségekről tudhatnak meg többet. A hatodikosok művészeti óráján az emberi képzeletről és a kreativitásról lesz szó. A nyolcadikosoknak a tanév utolsó magyar óráján pedig lehet egy utolsó fergeteges olvasmányélményük, hiszen az adásban Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című megunhatatlan klasszikusát beszélik át.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget az M5, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg franciául.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Sós Katalin tart előadást „Rejtett fizika a festészetben” címmel. A műsort este 20 órától megismétlik.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismétlik meg.

A címlapfotó illusztráció.