×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Matematikai egyenletek és A Gyűrűk Ura az M5 keddi oktatási műsorában

 

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsor. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlja a Mindenki Akadémiáját a csatorna. A Mozogj otthon! című adásban pedig tornázásra buzdítja a kicsiket és nagyokat – olvasható az M5 közleményében.

Június 2-án (kedden) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, melyben a szöveges logikai feladatok megoldásait gyakorolhatják az elsősök, majd mesét írhatnak a másodikosok.

Az M5 a Felsős című műsorát a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlja.

A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásban több tantárgyat is érint a csatorna: biológiából az élet egyik legfontosabb alkotóelemét, a vért vizsgálja, a földrajzpercekben a Balkán-térség országaiban kalandozik, míg történelemből az 1950-es évek törvénytelenségeiről lesz szó.

Hatodikos magyarórán a nyelvi agresszió kérdéseivel foglalkozik az M5. Történelemből a 7. osztályosoknak az osztrák-magyar kiegyezésről mesél Varga Szabolcs történész. Matematikából az egyenletekről tanulhatnak a nyolcadikosok, erkölcstanból pedig a kamaszkor és a motiváció lesz a téma.

Ezután irodalomórán J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regényéről tudhatnak meg többet a végzős diákok.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget a csatorna, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg franciául. A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, kedden Polgár Zsolt tart előadást „Tudomány a burgonyában” címmel. A műsort este 20 órától megismétli az M5.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! a kulturális csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg a nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.
Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismétli az M5.