×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabó Magda és az elektromos áram hatásai az M5 csütörtöki oktatási programjában

 

Az M5 március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1–4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5–8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsoruk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlják a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásukban pedig tornázásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Május 28-án (csütörtökön) 8 órakor kezdődik a csatorna Alsós – Sulikalandok című műsora, melyben a harmadikosok az igeidőket gyakorolhatják, a negyedikesek pedig a Dunántúli domb- és hegyvidéken kalandozhatnak.

Felsős című műsorukat a 6–8. évfolyamon tanulóknak ajánlják. 8.30-kor hetedikes földrajzzal kezdenek, amiben a sarkvidékek élővilágáról lesz szó. Ezután magyar órán Szabó Magda Abigél című regényéről tudhatnak meg többet nyolcadikosok. Történelemből a függetlenségi háborúról és az Amerikai Egyesült Államok alkotmányáról tanulhatnak a hatodikosok. Nyolcadikos fizikaórán az elektromos áram hatásait vizsgálják, majd a 7. osztályosok a művészet jegyében Antonin Dvorak cseh zeneszerző munkásságával ismerkedhetnek meg közelebbről. Ezt követően a nyolcadikosoknak szóló részben több tantárgyat is érintenek: biológiából a szem működését ismétlik át, a földrajzpercekben Németországban kalandoznak, a történelmi részben pedig a magyarországi nemzetiségek kialakulása lesz a téma.

11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget az M5, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, csütörtökön Harmat Ádám tart előadást „Így fűtünk Magyarországon” címmel. A műsort 20 órától megismétlik.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismétlik meg.

A címlapfotó illusztráció.