×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lázár Ervin és a fény terjedése az M5 keddi oktatási műsorában

 

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsor. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlja a Mindenki Akadémiáját a csatorna. A Mozogj otthon! című adásban pedig tornázásra buzdítja a kicsiket és nagyokat az M5 – olvasható a kulturális csatorna közleményében.

Május 26-án (kedden) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, melyben a harmadikosok a betegségek okaival, tüneteivel és a lehetséges gyógymódokkal ismerkedhetnek meg, a negyedikesek pedig az igemódok világában kalandozhatnak.

Az M5 a Felsős című műsorát a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlja. A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásban több tantárgyat is érint a csatorna: biológiából az emberi tápcsatornáról lesz szó, a földrajzpercekben Európa mediterrán térségébe utazhatnak, míg történelemből a határon túli magyarság II. világháborút követő sorsáról tudhatnak meg többet.

Hatodikos irodalomórán Lázár Ervin A tolvaj című regényével foglalkozik a kulturális csatorna. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy milyen változások mentek végbe a magyar társadalomban a 19-20. század fordulóján.

Fizikából a fény terjedésével, visszatükröződésével és törésével ismerkedhetnek meg a hetedikesek, majd a művészet jegyében a zenéről, mint az önkifejezés egyik eszközéről tanulhatnak. Ezután a nyolcadikosoknak az idézésről és a párbeszédről Komlóczi Zoltán drámatanár beszél magyarórán.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget az M5, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg franciául. A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, kedden Nemes László tart előadást „Einstein és a kémia. Léteznek-e molekulák?” címmel. A műsort este 20 órától megismételi a csatorna.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg a nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.
Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételi az M5.