Huszonnégy rádióműsor készülhet mintegy hetvenötmillió forint támogatásból

 

Mintegy 75 millió forintos támogatást ítélt meg a médiatanács huszonegy kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádiónak huszonnégy műsor elkészítéséhez – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2020-as pályázatának első fordulójának keretében hírműsorokat készíthet a Kunság Rádió, az FM95 - Rádió 1 Debrecen, a pécsi 90,6 Rádió 1, a kecskeméti Gong Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a szombathelyi Credo Rádió, a debreceni és a nyíregyházi Európa Rádió, a Sárvár Rádió, a fővárosi Trend FM, a Sola Rádió és a Sláger FM.

Szolgáltató magazinműsorok kategóriában a szegedi Rádió 88, a Rábaköz Rádió FM 94,5, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, az Egerszeg Rádió, a kecskeméti Gong FM, a Berettyó Rádió, a nyíregyházi Európa Rádió, a Cegléd Rádió és a Tamási Rádió pályázott sikeresen. A veszprémi Mária Rádió és a szentgotthárdi Radio Monoster tematikus magazint készíthet a támogatásból – írták.

Tájékoztattak arról is, hogy a testület lezárta a Kecskemét 97,7 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, amelyet a Karc FM Média Kft. nyert meg.

A grémium elvégezte az alaki vizsgálatot a helyi Székesfehérvár 99,2 MHz frekvencia közösségi jellegű pályázati eljárásában, és hiánypótlásra szólította fel az egyedül pályázó Fehérvár Médiacentrum Kft.-t – olvasható a közleményben.