×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A második világháború és a molekulák képződése a M5 csütörtöki oktatási programjában

 

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsor. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlja a Mindenki Akadémiáját a csatorna. A Mozogj otthon! című adásban pedig tornázásra buzdítja a kicsiket és nagyokat az M5 – olvasható a kulturális csatorna közleményében.

Május 21-én (csütörtökön) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, melyben az elsősökkel az irányokat gyakorolja az M5, a másodikosok pedig megismerkedhetnek a különböző szabályjátékokkal.

Az M5 Felsős című műsorát ezúttal a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánlja. A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásában több tantárgyat is érint: biológiából az egészséges táplálkozás lesz a téma, a földrajzpercekben Észak-Európában kalandozhatnak, míg a történelmi részben Varga Szabolcs történész Magyarország 1945 utáni időszakáról, és a kommunisták hatalomra jutásáról mesél a diákoknak.

Ezután a hatodikos magyarórán a hangsúlyról és a hanglejtésről beszélgetünk. Történelemből a második világháborúról, kémiából pedig a molekulákról tanulhatnak a hetedikesek.

Erkölcstanból a szeretet, a szerelem és a rajongás közötti különbségekről tudhatnak meg többet a nyolcadikosok, majd biológiából az idegrendszerről, földrajzból Németországról, történelemből pedig az 1990-es évek utáni magyar gazdaságról tanulhatnak a végzősök.

11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget a csatorna, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, csütörtökön Boldogh Sándor András tart előadást „A denevérek titokzatos világa” címmel. A műsort este 20 órától megismétli a kutlurális csatorna.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól. Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételi az M5.