Vektorok és a második világháború az M5 szerdai oktatási sávjában

 

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsor. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlja a Mindenki Akadémiáját a csatorna. A Mozogj otthon! című adásban pedig tornázásra buzdítja a kicsiket és nagyokat – derül ki az M5 közleményéből.

Május 20-án – szerdán – 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, melyben a harmadikosok a szorzást gyakorolhatják, a negyedikesek pedig a nonverbális kommunikációról tanulhatnak.

Az M5 Felsős című műsorát ezúttal a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánlja. 8.30-kor hatodikos biológiával indít a csatorna, amiben az érzékelésről: a látásról, hallásról, szaglásról, tapintásról és ízlelésről lesz szó. Hetedikes irodalomból Móricz Zsigmond Hét krajcár című novellájával foglalkozhatnak.

Történelemórán a második világháború lezárásáról tudhatnak meg többet a 7. osztályos diákok. Matematikaórán a vektorokról tanulhatnak a nyolcadikosok, erkölcstanon pedig a sztereotípiák és előítéletek lesz a téma. A végzős tanulók ezután megismerhetik mivel foglalkozik egy kreatív zenetanár, az állampolgári ismeretek perceiben pedig a gyermekek és tanulók jogait taglalja Varga Szabolcs történész.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget az M5, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul.
A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, szerdán Reikort Ildikó tart előadást „Az ember és a zene kapcsolata” címmel. A műsort este 20 órától megismétli a csatorna.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól. Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismétli az M5.