×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Mikszáth Kálmán és a Rákóczi-szabadságharc az M5 pénteki oktatási sávjában

 

Az M5 március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1–4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5–8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsoruk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlják a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásukban pedig tornázásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Május 15-én (pénteken) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsoruk, melyben az elsősökkel a mesék varázslatos világába kalandoznak, a másodikosokkal pedig a betűkkel fognak játszani.

Felsős című műsorukat a 6–8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8.30-kor hatodikos biológiával indítanak, az adásban a kiválasztásról és a helyes táplálkozásról lesz szó. A hetedikesek magyar órán Mikszáth Kálmán: Bede Anna tartozása című novellájával foglalkoznak. Történelemből a hatodik osztályosok a Felsős műsorvezetőivel utazhatnak vissza a Rákóczi-szabadságharc, a 17–18. századi Magyarország világába, majd kémiából a hetedikesek az atom felépítéséről tanulhatnak. A nyolcadikos erkölcstan órán életmódunk és médiahasználati szokásaink közötti összefüggésekkel ismerkedhetnek meg, majd 11 órától az osztályfőnöki órán az interneten elérhető szolgáltatásokról lesz szó. A művészeti percekben Bartók Béla követőiről mesél Komlóczi Zoltán dráma- és zenetanár.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget a csatorna, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg oroszul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, pénteken Szombath Attila tart előadást „Mi a filozófia?” címmel. A műsort este 20 órától ismétlik.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismétlik meg.

A címlapfotó illusztráció.