×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Mikszáth Kálmánról és a popkultúráról is szó lesz az M5 hétfői oktatási műsorában

 

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1–4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5–8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsor. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlja a Mindenki Akadémiáját a csatorna. A Mozogj otthon! című adásban pedig tornázásra buzdítja a kicsiket és nagyokat. A csatorna műsorait a továbbiakban is reklámok nélkül élvezhetik a nézők – olvasható az M5 közleményében.

Május 11-én (hétfőn) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, melyben az elsősök az emberi test részeivel ismerkedhetnek meg, a másodikosok pedig a különböző művészeti ágakkal.

Az M5 a Felsős című műsorát a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlja. A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adás több tantárgyat is érint:

biológiából az emberi csontváz lesz a téma,

a földrajzos részben Nagy-Britannia országaiban kalandozhatnak, a történelmi percekben pedig kiderül, hogyan változott az életmód a 20. században, és mit jelent pontosan a popkultúra fogalma.

A hetedikeseknek irodalomórán Mikszáth Kálmánról és Szent Péter állítólagos esernyőjéről beszél Papp Zoltán magyartanár. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy milyen társadalmi, politikai és gazdasági változásokkal kellet szembenézni a két világháború között Magyarországon – közölte az M5.

Matematikából a forgatást, valamint a tengelyes és középpontos tükrözést gyakorolhatják a 8. osztályosok. A hatodikos diákok a művészet jegyében a színház közösségformáló erejével ismerkedhetnek meg közelebbről, majd a nyolcadikosok a matematikai sorozatokról tudhatnak meg néhány érdekességet – tették hozzá.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújt segítséget a kulturális csatorna, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg németül. A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Török Róbert tart előadást „A jó kalmár a világ jótevője – A hazai kereskedelem története” címmel. A műsort este 20 órától megismétli az M5.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételik.

Az M5 csatorna figyelembe véve a nézők igényeit a későbbiekben sem közöl reklámot,

így kulturális, ismeretterjesztő és tudományos tartalmait a tévénézők megszakítások nélkül élvezhetik.