Hétfőtől átalakul az M5 műsorstruktúrája

 

Az érettségi vizsgákhoz igazodva az M5 május 4-től átalakítja műsorstruktúráját. Az Érettségi című műsor lekerül a palettáról, azonban az Alsós – Sulikalandok, Felsős és Mindenki Akadémiája adásait továbbra is sugározza az M5.

A délelőtti műsorstruktúra továbbra is változatlan marad, minden hétköznap reggel 8 órától 12 óra 30 percig készül az M5 tematikus műsoraival.

8 órától kezdődik Alsós – Sulikalandok, mely alapvető ismeretekre tanít: az írás, az anyanyelv, a matematika és a természetismeret mentén kalauzolja a gyerekeket a tudás világában.

8 óra 30 perctől az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős műsorokat sugározza biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben az csatorna.

11 óra 30 perctől a nyelvtanulás következik: a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéje kezdődik egymás után, majd 12 órától 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként pedig orosz nyelvtani feladatokkal.

A délutáni műsorstruktúra május 4-től is változik hétköznaponként.

12 óra 30 perctől a Mindenki Akadémiája, a Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek, az Magyar Művészeti Akadémia portrésorozata és a Mesterember című ismeretterjesztő műsorok korábbi adásait láthatják a nézők.

14 óra 45 perctől következik a Mozogj otthon!, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget.
15 órától újra láthatók az Alsós – Sulikalandok és a Felsős délelőtti részei.

18 órától a Tőkéczki és Takaró és a Mesterember aznapi epizódjainak ismétlését sugározzák. Illetve május 4-től 6-ig az érettségi feladatok megoldásait mutatják be ekkor.
19 órától vetítik a Magyar Krónika című kulturális magazinunk korábbi adásait.

19 óra 30 perctől látható a Nagyok című magyar dokumentumfilm-sorozat ismétlése.

20 órától pedig újra leadja az M5 a Mindenki Akadémiája aznapi részét.20 óra 30 perckor pedig kezdődnek az M5 esti színházi közvetítései, filmjei, koncertjei – olvasható az MTVA közleményében.

A címlapfotó illusztráció.