Megújult az M1 arculata

 

Vasárnaptól megújult az M1 hírcsatorna arculata. Látványos grafikák és letisztult stílus jellemzi az új designt. A díszleten három hétig dolgoztak a szakemberek, míg a grafikusok fél évig tökéletesítették az új látványt. A stúdió megjelenése a napszakokhoz és az évszakokhoz is igazodik.

Új díszlet, látvány és grafikai elemek teszik még modernebbé és látványosabbá a hírcsatornát. A ledfalon megjelenő grafikákkal teljesen új és folyamatosan változó vizuális tér valósult meg – hangzott el az M1 Híradójában.

Az M1 hírstúdiójában dolgozókat sok mindenért lehet irigyelni, a csodálatos panorámáért mindenképpen, de az különösen tetszik, hogy ráadásul mind színeiben, mind dinamikájában tudjuk követni a nap illetve az évszak változásait” – mondta Rabb Ferenc műsorvezető.

Az új díszletet három hét alatt építették meg a szakemberek. A ledfalak szélesebbek, látványosabbak lettek. Magyarországon egyedülálló technológiával sikerült még tökéletesebb képminőséget elérni.

A grafikusok fél évig alkották meg és tökéletesítették az M1 új látványelemeit. Kikérték a műsorkészítésben résztvevő kollégák véleményét is. A meteorológusok például aktívan részt vettek az alkotómunkában. A cél az volt, hogy minél élethűbbek legyenek az ábrák.

A fejlesztésben hangsúlyt kapott a képernyőn megjelenő szövegek elhelyezkedése és formája is. Az új betűtípus összhangban van a díszlettel. Letisztult, elegáns hatásra törekedtek a tervezők. Minden felirat és a logo is a képernyő aljára került, emellett mostantól lényegesen több információt olvashatnak a nézők.