Különleges koncert lesz az M2 Petőfi TV-n szenteste

 

Különleges koncertet láthatnak az M2 Petőfi TV nézői szenteste. A karácsonyi Akusztik már szokásosnak mondható: tavaly a Margaret Island hozta el az ünnepi hangulatot a zenecsatornára, előtte pedig Pál Dénes. Idén ezt a hagyományt Palya Bea viszi tovább, aki a tőle megszokott lendülettel, energiával varázsol karácsonyi hangulatot az A38 színpadára.

„Nagyon örültem ennek a felkérésnek. Amikor az anyagot raktam össze, gondolkodtam, miként adhatom a legtöbbet: hát úgy, ha őszinte vagyok és dalokkal mutatom meg, milyen nekem ez a mostani karácsony. Szóval csak a dalok és a zene. Ám ezen túl átszövi a hangulatot valami nagyon emelkedett, meghitt, bensőséges dolog: hogy a válás után még erősebb és bátrabb lettem. A zene szeretetén túl ez ennek a koncertnek a fő üzenete: az utam nem az áldozaté, hanem a hősé, minden akadály megerősít, leküzdésével új képességeket csiszolhatok. Így is lehet, drága hallgatóim, halljátok ugye?” – árulta el a mindig őszinte énekesnő, akinek a dalaiban ott van az életigenlés, az átváltozás öröme, a hálaérzet, de ugyanúgy megtalálható bennük a közösségi élmény, az együttlét fontossága.

Az ünnepi hangulatot Molnár Ferenc Caramel személye teszi még feledhetetlenebbé és szebbé, aki két különleges dalt is előad Beával.

„Amikor Caramel énekel, folyton mosolyognom kell” – kezdi Bea. „A fülem kíváncsi, na vajon most merre viszi a dallamot. Nyughatatlan nyugodtsága ismerős, férfias jelenléte tetszik”.

A koncerten természetesen elhangoznak a nagy kedvencek is, mint a Szaladós, a Szabadon, az Én Istenem, a Csend, csend, csend és a tavalyi legfontosabb újjászületés-dal, a Hazatalálok én is.

A koncertet a tévés bemutató előtt, december 22-én este a Petőfi Rádióban is meg lehet hallgatni.