Gera Marina: Az Örök tél kapta a legnagyobb figyelmet az Emmy-gálán

 

Gera Marina az Örök tél című film főszerepéért elnyerte a legjobb színésznőnek járó elismerést. A színésznő elmondta, csak most, hogy hazaérkezett Magyarországra, sikerült feldolgoznia, hogy ő kapta a legjobb színésznőnek járó Emmy-díjat.

Gera Marina, az Örök tél című film főszereplője (Fotó: MTI/Marton Monus)

Szerdán érkezett haza New Yorkból Gera Marina, aki magyar művészként először vehette át a nemzetközi Emmy-díjat. Az Örök tél című film főszerepéért elnyerte a legjobb színésznőnek járó elismerést.

Geran Marina az M5 műsorában kiemelte, csapatmunka eredménye az, hogy megnyerte a legjobb színésznőnek járó Emmy-díjat. Hozzátette, a háta mögött olyan alkotók állnak, akik nélkül nem lett volna ennyire hatásos az alakítása.

Óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországot két jelölés képviselhette, én és a Trezor tévéfilm” – mondta színésznő. Hozzátette, „fantasztikus lehetőség Magyarországnak, a magyar filmgyártásnak, hogy sikerült ilyen szép eredményt elérnünk az Emmy-díj-átadón”. Gera Marina reméli, díja által nem csak ő, hanem az egész magyar színészvilág a nemzetközi figyelem fókuszába került. A színésznő arra is felhívta a figyelmet, hogy az Emmy-gálán nagyon sokan érdeklődtek a magyar filmgyártásról és a magyar színészvilágról is.

Az Örök tél női főszereplője azt is elmondta, hogy a fesztiválon volt egy beszélgetés, ahol a színészek munkájáról volt szó. Hozzátette, ezen a beszélgetésen a legnagyobb figyelmet az Örök tél című film kapta. Többek közt arra voltak kíváncsiak a résztvevők, hogy miért csak most került feldolgozásra a sváb magyarok Szovjetunióba történő deportálása.

A színésznő kiemelte, csak most, hogy hazaérkezett Magyarországra, sikerült feldolgoznia, hogy ő kapta a legjobb színésznőnek járó Emmy-díjat.