Folyamatosan gyűlnek az adományok a Jónak lenni jó kampányban

 

Már a 17 millió forintot közelíti a Jónak lenni jó adományvonalára érkezett felajánlások összege. Minden nap újabb hírességek is csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz, licitálni lehet például az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók által dedikált pólóra is. A közmédia idén a koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítványnak gyűjt – közölte az M1 Híradója.

A Jónak lenni jó idén a Peter Cerny Alapítványnak gyűjt. A koraszülötteket és a beteg csecsemőket szállító alapítvány 30 éve dolgozik azon, hogy a gyakran 1 kilogrammnál is kisebb súlyú csecsemők időben eljuthassanak a megfelelő kórházba. A rohamkocsikban minden olyan felszerelésnek meg kell lennie, ami az újszülött intenzív osztályon is.

Munkájukhoz nagy szükség van speciális lélegeztető gépekre, amelyek sok esetben az újszülött életben tartását segítik. Somogyvári Zsolt, az alapítvány szakmai vezetője elmondta: a befolyt összegből korszerű felszereléseket szeretnének vásárolni.

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor is csatlakozott a Jónak lenni jó kampányhoz. Meg lehet vásárolni az olimpiai négyes aláírásával ellátott pólót, a róluk szóló könyvet, valamint Keszler Andrea Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó kesztyűjét és nyakvédőjét is.

A felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre lehet elküldeni, a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon pedig meg lehet vásárolni a tárgyakat.

Telefonhívásokkal is lehet segíteni az alapítvány munkáját. Aki tárcsázza a 13 600-at és a 04-es melléket választja, vagy a 13 600-as számra elküldi a 04-es kódot, hívásonként és üzenetenként 500 forinttal támogathatja a koraszülöttek mentését és szállítását.