Biztonságosan vezette csapatát Hajdu-Németh László

 

Hajdu-Németh László dalválasztását már nyár elején eldöntötte, felkészülésében pedig a felsősófalvi Székelyföldi Tánctábor is segített, ahová nyolc napra kiutazott. Rengeteget gyakorolt, mert azt akarta, hogy a zene átadja az üzenetét a közönségnek.

A 14 éves fiú biztonságosan vezette a csapatát dal közben, érezhető volt a felkészültsége és a magabiztossága – számolt be Vojtonovszki Sándor, a Parapács Zenakar vezetője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ez a határozottság már a próbákon is látszott, hiszen a fiatal fiúnak konkrét elképzelései voltak arról, hogy mit vár el a zenekartól – tette hozzá Vojtonovszki Sándor, aki együtt játszott Hajdu-Németh Lászlóval.

Hajdu-Németh László egy 1956-ban Amerikába emigrált család leszármazottja, aki úgy döntött, hogy hazánkban is szeretné ápolni a magyar hagyományokat. Édesanyja prímás, édesapja pedig brácsás, Amerikában zenekaruk is van, 2012-ben azonban hazaköltöztek, mert édesapja álláslehetőséget kapott.

2015-ben jelentkezett először a Fölszállott a páva című műsorába, ahol a középdöntőig jutott. 2016-ban ismét elindult, ahol már a döntőig jutott. Idén pedig úgy döntött, újra megpróbálja a tehetségkutatót.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg
A címlapfotó illusztráció.