Ma ünnepli 300. adását Az este

 

A Kossuth Rádió gondolatébresztő műsora november 20-án a 300. adásához érkezik.

A Kossuth Rádióban 2018. szeptember 17-én egy eddig még nem látott, új formátumú műsort indítottak: Az este című műsorszámban ugyanis a kérdező szerepét Marton Adrienn szerkesztő-műsorvezető átadja az aktuális házigazdáknak, akik között találhatóak neves szakértők, elismert és közismert emberek is. A házigazdák a legkülönfélébb területekről érkeznek, de egy közös bennük: saját szakmájukat kimagaslóan művelik, ezzel példát állítva mások elé. Ők azok, akik egy-egy estére számukra érdekes vendégeket hívnak meg magukhoz, akikkel szívesen beszélgetnek.

„Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az elmúlt évben, a házigazdáktól, vendégektől és természetesen a hallgatóktól is. A házigazdák köre fokozatosan bővült, volt olyan vendég, aki később kérdezőként tért vissza. Jelenleg több mint negyven házigazdánk van. A vendégeket ők választják ki, Makrai Bernadett kollégám segít a szervezésben, az én feladatom pedig az, hogy a stúdióban segítsem a beszélgetést” – mondta el Marton Adrienn szerkesztő-műsorvezető.

A jubileumi műsor témája a felsőoktatás és az egyetemi élet, valamint az ezzel járó, előre nem látható nehézségek lesznek. A házigazda Fodor István Széchenyi-díjas villamosmérnök, az Ericsson magyarországi cégének volt elnök-vezérigazgatója, a vendége: Józsa János professzor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora lesz.

Az este 300. adása november 20-án 21.06-tól lesz hallható a Kossuth Rádióban.

A címlapfotó illusztráció.