Új török sorozat indul a Dunán

 

November 29-től egy új, fiatalos lendülettel teli sorozat indul a Duna Televízión Fogd a kezem címmel. 

Fogd a kezem – új török sorozat a Dunán (Forrás: MTVA)

A 2018-as gyártású török sorozat több jelölést is kapott mind Törökországban, mind nemzetközi szinten. A több szálon futó, fordulatokban gazdag sorozatban két fiatal sorsa, felnőtté válása rajzolódik ki.

Azra (Alina Boz) és Cenk (Alp Navruz) története két azonos világból érkező, hasonló anyagi háttérrel rendelkező ember találkozása, akik most ismerkednek a nagybetűs élettel. A történet egy Egyesült Államokból Isztambulba tartó repülőn kezdődik, ahol a két főszereplő összecseréli csomagját.

Azra egy gasztroiskola elvégzése után tér vissza szülőhazájába, hogy étteremtulajdonos édesapjának segítsen, azonban egy gázrobbanást követően váratlanul elveszti őt. Apja felhalmozott adósságai miatt az utcára kerül autista öccsével, Merttel együtt. A helyzetet tovább nehezíti, hogy Mert eltűnik.

A történet másik szálán a jómódú Cenk áll, aki azután tér vissza Törökországba, hogy kirúgták az egyetemről. A családi vállalkozásukat, amelynek ő a várományosa, nagymamája, Mrs. Feride vezeti, aki miután megtudja, hogy unokája nem fejezte be az egyetemet, jobbnak látja, ha a fiút végigvezeti azon a bizonyos szamárlétrán. Így kerül Cenk a konyhára, ahol útjaik Azrával ismét keresztezik egymást, hiszen Mrs. Feride a lányt szintén alkalmazza apja halála után.