Sokan kíváncsiak a közmédia internetes csatornájára

 

Már az első napokban sokan voltak kíváncsiak a közmédia internetes csatornájára, az m3.hu-ra. Május 1-jétől ugyanis a klasszikus tartalmat kínáló M3 a világhálóra költözött, hogy a nézők a saját érdeklődési körüknek megfelelően tudjanak keresni a műsorok között – hangzott el az M1 híradójában.

Az első hét adatai alapján sikeres az M3 csatorna új honlapja. Május elsején indult az m3.hu, már aznap majdnem 50 ezren kattintottak rá, azóta a látogatók száma megközelítette a 150 ezret.

2013. december 20-án indult a közmédia retro csatornája. Az M3-on a ’60-as, ’70-es, ’80-as és ’90-es évek emblematikus műsorait, filmjeit láthatták a nézők.

Újravetítették mások mellett a Szomszédokat, a Három kívánságot, de több vetélkedőt és régi focimeccseket is újra végig lehetett izgulni. Ezek a műsorok május elsejétől már az m3.hu-n láthatóak, hogy a nézők még inkább a saját érdeklődési körüknek megfelelően tudjanak keresni a kedvenceik között. A honlapra kattintva rögtön az élő adás ugrik elő, ha pedig másik műsorra kíváncsi valaki, akkor az alsó sávban lehet válogatni a filmekből és a sorozatokból.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója azt mondta, folyamatosan bővítik majd az elérhető műsorok listáját. Medveczky Balázs megjegyezte, hogy az első nap majdnem 50 ezren kattintottak az oldalra, majd ez beállt napi 20–25 ezerre, tehát a vasárnapi terjedő adatokról elmondható, hogy 130–140 ezer látogató nézte élőben az adást. Hozzátette a látogatók tíz százaléka „visszanézett”, mert vissza lehet nézni nyolcórányi anyagot, és előre két órát jelen pillanatban.

Ezt a lehetőséget a jövőben fejlesztik, és hamarosan több anyagot is letölthetnek majd a nézők – fűzte hozzá.

Az M3 csatorna a tervek szerint hamarosan elérhető lesz alkalmazás formájában is android, iOS és okostelevízió készülékekre.