×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mindenki odaképzelte a közönséget – István, a király rockopera online térben

 

Online térben lesz elérhető szombat este a Budapesti Operettszínház István, a király című rockoperája. Az online előadás este 7 órakor kezdődik, és csak az előadás időtartama alatt lesz látható.


István szerepében Kocsis Dénes, Koppányként Dolhai Attila, Saroltként Polyák Lilla, Gizellaként Drahos Evelin áll színpadra.

Székely Kriszta rendezése új értelmezését keresi a klasszikus történetnek, az előadás ezúttal a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Székely Kriszta rendezésében ezúttal igazi színházi előadást láthatnak nézők – hangsúlyozta Kocsis Dénes színész. Mint mondta, üres színházban nézők nélkül játszani nem volt könnyű, de az előadás felvételekor egymásból merítettek erőt, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.

A Saroltot megformáló Polyák Lilla életmentőnek nevezte az online előadást, és mint mondta, fontos, hogy továbbra is jelen tudjanak maradni a nézők életében, de a közönség számára is fontos, hogy lássák a színészeket, akár az online térben. „Mindenki odaképzelte a közönséget, mi azzal a hittel vettük, hogy a nézőknek készül, és a jelent próbáltuk akkor ott megélni”– emelte ki.

Kocsis Dénes beszélt arról is, sokáig nehéz volt megszabadulnia attól a gondolattól, hogy kik játszották előtte István szerepét. „Mostanra már a saját képemre lett formálva a szerep, amivel eggyé váltam” – hangsúlyozta, kiemelve: az előadás az emberi kapcsolatok felől közelíti meg a történetet, minden szereplőnek megvan benne a maga igazsága.

Polyák Lilla szerepéről azt mondta, hogy egy kemény anyát játszik, aki kezében tartja az irányítást. „Székely Kriszta rendező instrukciói alapján, az én feladatom volt felépíteni, hogy a darab végére Sarolt elfogadja, hogy át kell adnia fiának a gyeplőt” – hangsúlyozta a színész.

A címlapfotó illusztráció.