×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új évaddal várja az érdeklődőket a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

 

Öt bemutatót tervez a 2020/2021-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, amely bábos drámaíró fesztiválra és Nemzetközi Bábfesztiválra is várja majd a nézőket – tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Mint írják, az első bemutatót október 10-re tervezik, amikor a Pán Pétert láthatja az elsősorban iskoláskorú közönség Lázár Helga rendezésében. A Jajj de jó itt, mindenütt! című előadást novemberben mutatják be Kolozsi Angéla rendezésében, a darabot óvodás kortól ajánlják.

2021 februárjában lesz az Állatok farsangja bemutatója, a rendező Somogyi Tamás; majd áprilisban, Bartal Kiss Rita rendezésében a Bagoly, aki félt a sötétben című előadást játsszák.

A legkisebbeknek ebben az évadban egy új előadással készülnek, Hej tulipán, tulipán címmel Csortán Zsóka rendezésében.

A teátrum idén is kínál pöttöm színházi, óvodás és iskolás bérletet, amelyek három-három előadásra szólnak. A népszerű BabaSzínházi szombatok mellett ebben az évadban a felnőtteket is várják havonta egy alkalommal a Kultúrszösz elnevezésű sorozatra.

A közleményben írnak arról is, hogy szeptember 5-én délután Bábozdába várják az érdeklődőket az Ibsen Ház előtti térre, ahol bábsimogató, mesepékség, bábfotózda és bábtervezde is várja a legkisebbeket.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház 2021. március 18. és 21. között tervezi megrendezni a VII. Bábos Drámaíró Versenyt, június 24. és 27. között pedig a XVIII. Nemzetközi Bábfesztivált.

A címlapfotó illusztráció.