×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Talán szeptemberben újraindulhat a színházi élet

 

Bár elkezdődött a járvány miatti korlátozások feloldása, illetve enyhítése, ez a nyár még biztosan nem lesz olyan, mint  a többi. A nagy fesztiválok mindegyike elmarad, a színházak sem nyithatják meg kapuikat.

Bár elkezdődött a járvány miatti korlátozások feloldása, illetve enyhítése, ez a nyár még biztosan nem lesz olyan, mint  a többi. A nagy fesztiválok mindegyike elmarad, de nagy valószínűség szerint lesznek kisebb rendezvények, amelyeket egy későbbi időpontban megtarthatnak.

Bán Teodóra, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, annak ellenére, hogy Magyarországon megfelelően kordában van tartva a koronavírus, fontos, hogy a társadalom minden tagja betartsa a korlátozásokat, szigorításokat.

Elmondta, a járvány miatt eddig összesen 13 nagy fesztivált mondtak le a szervezők. Hozzátette, azt mindenki tudja, hogy ezek a fesztiválok pótolhatatlanok, de mégis meg kellett hozni ezt az áldozatot az emberéletek védelme érdekében.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem kell csüggedniük a kultúrát kedvelőknek, hiszen a szervezők bár lemondják, lemondták több híres nemzetközi fellépő előadását, de nem véglegesen. Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szervezők és a fellépők között a későbbi időpontokra.

Azt is elmondta, mindenki tisztában van azzal, hogy a  kulturális turizmus komoly bevételforrás egy-egy ország, város számára, nem csupán az eladott jegyek miatt, hanem a városban, országban eltöltött vendégéjszakák okán is.

Kiemelte, a legfrissebb információk szerint a színházi élet szeptemberben kezdődhet újra el, ekkortól lehet ismét próbákat szervezni. Hozzátette, az októberi időszakban pedig minden színház maga döntheti el, hogy készen áll-e az újranyitásra.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.