×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Március végén döntenek a Vígszínház vezetői pályázatáról

 

Március végén döntenek a Vígszínház igazgatói posztjáról, a szakmai bizottság a jelenlegi vezető, Eszenyi Enikő pályázatát találta a legjobbnak – hangzott el az M5 kulturális csatorna szerdai Híradójában.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A szakmai bizottság döntése előtt egy nappal jelent meg egy nyílt levél, amelyet a társulat több korábbi tagja írt alá és megalázottságról, takarásban síró kollégákról és súlyos szakmaiatlanságról számoltak be – idézte fel a Híradó az előzményeket.

Az igazgatót ért vádakkal kapcsolatban a Vígszínház társulatban 2011 óta dolgozó Karácsony Zoltán színművész az M5 stábjának elmondta: nagyon elkeserítő az, hogy ilyen nehéz helyzetbe hozzák a színházat pont akkor, amikor igazgatóválasztás van.

„Egy nagyon erős társulat kovácsolódott végre össze az elmúlt 10 év alatt amiben nincs, illetve egyre kevésbé van jelen ez a furkálódás, áskálódás, ami nagyon sokáig jellemző volt és én nagyon nem szeretem és most ezt is annak érzem. Egy ilyen visszafúrásnak, hogy bomlasszunk, de köszönjük, nem kell megvédeni minket” – fogalmazott a színművész.

Ifj. Vidnyánszky Attila 2017-ben Eszenyi Enikő hívására érkezett a Vígszínházba, az elmúlt évben pedig olyan nagyszabású darab rendezésével bízta meg őt az igazgató, mint a Nagy Gatsby, amin csaknem 100 ember dolgozott együtt teljes békében és teljes harmóniában.

És hála Istennek megkaptuk a kellő figyelmet, akár a nézők felől, akár a színház felől, a színház minden egyes dolgozója azon volt, hogy ez megszülessen – mondta.

Az M5 Híradónak Hirtling Isvtán is megszólalt, aki az évad elején csatlakozott a társulathoz. A Jászai Mari-díjas színművész elmondta, hogy semmilyen megaláztatással nem találkozott az elmúlt időben, csak azt látta, hogy a társult élén áll egy törékeny nő, aki hihetetlen elhivatottsággal dolgozok azért, hogy a színház sikeres legyen.

Mint mondta, nem örül annak, ami a színház körül zajlik. „Főleg azért nem örülök neki mert, ezzel nagyon sokat ártunk mindannyian a színházi kultúrának, a magyar kultúrának” – tette hozzá. Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter színművész és Csányi János rendező pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára.