David Sanborn és Leslie Mandoki is fellép a Fertőrákosi Barlangszínházban

 

Mások mellett David Sanborn hatszoros Grammy-díjas szaxofonművész, Leslie Mandoki, az ExperiDance, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Budapest Bár és a Recirquel társulat is fellép jövőre a Fertőrákosi Barlangszínházban – hangzott el a 2020-as szezont ismertető sajtótájékoztatón kedden Sopronban.

Pataki András, a barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, hogy jövőre lesz ötven éve, hogy az első színházi előadást megtartották a helyszínen, amelyre egy kamaraterem kialakításával szeretnének emlékezni. A kamaratermet Dohnányi Ernő zeneszerzőről szeretnék elnevezni, aki felismerte, hogy a barlang kiváló helyszíne lenne koncerteknek.

A 120 millió forint európai uniós támogatásból alakítandó teremben Sopronhoz kötődő zeneszerzőkről – Liszt Ferencről, Joseph Haydnról, Goldmark Károlyról, Soproni Józsefről, Takács Jenőről és Szokolay Sándorról – is megemlékeznek.

A szezonnyitó előadást május 30-án tartják, ahol a Soproni Petőfi Színház művészei soproni zenekarokkal adnak koncertet.

A címlapfotó illusztráció.