Azerbajdzsánban mutatja be a Párizs éjjelt a Recirquel

 

A budapesti Recirquel Újcirkusz Társulat október 20-án az azeri főváros MAP Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatja be Párizs éjjel című előadását.

A Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs éjjel című produkciója (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az együttes csütörtöki közleménye szerint a Vági Bence által rendezett újcirkuszi produkciónak, a Párizs éjjelnek, amely az 1930-as évek francia fővárosának éjszakai lokáljait és varietévilágát idézi meg, Azerbajdzsán legrégebbi színháza, az Állami Zeneművészeti Színház ad otthont Bakuban.

Mint felidézték, a produkció az elmúlt években a világ számos országában – Franciaországtól Olaszországon és Kolumbián át a skóciai Fringe fesztiválig – „aratott komoly szakmai és közönségsikert”.

Az azerbajdzsáni MAP (az angol zene, művészet, valamint performance kifejezésekből született mozaikszó) kulturális fesztivál széles műfaji választékot kínál a drámától kezdve a kortárs táncon, az operán, valamint az audiovizuális előadó-művészeti produkciókon át egészen az újcirkuszi előadásokig – ismertette a kommüniké.

A közlemény kiemelte azt is, hogy a fesztivál idei előadói között a társulat egyedüli magyar fellépőként kapott helyet. Az eseményt számos nemzetközi produkció színesíti, köztük olasz, spanyol, finn, litván, orosz, valamint vezető kortárs izraeli társulat művészei is bemutatkoznak.

A Recirquel beszámolt arról is, hogy az idén nyáron újragondolták és táncos elemekkel, új számokkal bővítették a 2014-ben debütált Párizs éjjelt. „A produkció a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja a nézők elé, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival” – írták.

A darab a novemberben kezdődő müncheni Tollwood fesztivál kiemelt műsorszáma lesz, Magyarországon legközelebb januárban lesz látható a Müpa Fesztivál Színházában – közölte a társulat.