Hét bemutató lesz a Váci Dunakanyar Színházban

 

Hetedik évadát kezdi meg a Váci Dunakanyar Színház hét bemutatóval, amelyből hat produkció a színházban lesz látható, és egy a V4-fesztivál rendhagyó, négy nyelven bemutatott előadásaként kerül színre – mondta a színház igazgatója hétfőn Vácon.

Esküvőtől válóperig (Fotó: Szöllősi Lívia)

Esküvőtől válóperig – Karalyos Gábor és Erdélyi Tímea (Fotó: Szöllősi Lívia)

Kis Domonkos Márk elmondta, hogy a szeptember 21-én kezdődő évadban a színháznak három koprodukciós előadása lesz, a repertoárban megtalálhatók kortárs és klasszikus darabok is.

Hozzátette, hogy a színház folytatja a kulturális missziós tevékenységét, amelynek célja a fiatalok színházi nevelése, mivel a jelenlegi adatok szerint csak 5 százalékuk veszi igénybe ezt a kulturális szolgáltatást. Sokat járunk így a környék iskoláiba is – fűzte hozzá a színházigazgató.

A Váci Dunakanyar Színház vezetője beszélt arról, hogy jövőre már egy önálló társulatot szeretnének a kőszínházban.

Bakos-Kiss Gábor művészeti vezető bemutatta a szeptember 21-én kezdődő évad első darabját, Georges Feydeau Esküvőtől válóperig című bohózatát, amelyből a sajtótájékoztató végén a két főszereplő, Erdélyi Tímea és Karalyos Gábor színművészek előadtak egy rövid részletet.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 4-én mutatják be Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját Kis Domonkos Márk rendezésében.

2019 novemberében Sütő András Advent a Hargitán című darabját, 2020 márciusában Lewis Carroll Alice Csodaországban című művét (Thuróczy Katalin fordításában), 2020 áprilisában pedig Szerb Antal VII. Olivér című művét láthatja a közönség – derül ki a teátrum műsorfüzetéből.