×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az öreg istenek segítségét kéri a faszobrász

 

Nem mindennapi látvány, egy hatalmas faszobor fogadta az angliai Exmouth azon lakóit, akik kilátogattak a tengerpartra.

A tehetséges devoni művész, Brendan Rawlings híressé vált arról, hogy új alkotásait az exmouthi tengerpartra viszi lefotózni. A Zen Wood Design alapítója és művésze ezúttal egy 12 méteres Neptunust–Poszeidónt ábrázoló faszoborral érkezett a homokos partra – számol be a Devonlive.com.

Az aprólékosan kidolgozott szobor a plymouthi kikötőből összeszedett bontott stégekből és uszadékfából készült. A látványos mű az Öreg istenek összegyúrva: Neptunus és Poseidon címet kapta.

A művész alkotásával az összes régi istent kívánja megszólítani, hogy segítsenek az emberiségnek a szükség idején. Brendan Rawlings a koronavírust, a környezetszennyezést, az erdőirtásokat, a kapitalizmust és a globális felmelegedést említi a legégetőbb problémákként.

(Fotó: Devonlive)

Négy hosszú hétig, napi tíz-tizenkét órán át, szünet nélkül készítettem, így egy kicsit megszállottja is lettem a szobornak. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy ez lett a legjobb munkám” – mondta.

Rawlings reméli, a lezárások után visszatérhet és bemutathatja az Exmouth mentőcsónak-állomáson is alkotását, hogy pénzt gyűjtsön a társaságnak. Hozzátette, szeretné, ha a szobor állandó helyet találna egy helyi strandon, hogy megvédje az embereket, a halászokat és a mentőcsónak-kikötőt a vad óceántól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brendan Rawlings Sculpture (@zenwooddesign) által megosztott bejegyzés