×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ilyen káprázatos műalkotást készítettek egy hófödte golfpályán – FOTÓK

 

Többezer lépéssel a hóban készítettek egy múlandó, ám káprázatos műalkotást a finn főváros közelében egy golfpályán helyi lakosok.

Egy helyi amatőr művész, Janne Pyykko útmutatásával 11 hótalpat öltő önkéntes számos geometriai mintát „topogott ki” a havas golfpályán, az alakzatok együtt egy hatalmas hópehelyre emlékeztetnek.

A 160 méter átmérőjű műalkotás két nap alatt készült el. Ez lehet a legnagyobb hórajzolás az északi országban a Helsingin Sanomat finn napilap szerint.

Ez számomra az emberi fejlődés egy útja volt. Azt akartam megtanulni, hogyan lehet ösztönözni az embereket, és tudni akartam, képes vagyok-e irányítani őket” – mondta Pyykko, aki a vizuális effektusok szerelmese, és már maga is készített több kisebb illusztrációt hóban.

Pykko elismerte, hogy a rajzokat legjobban a levegőből lehet megfigyelni. Mint hozzátette, a lofkullai golfpályán készített alkotás mintázatainak megtervezése hatalmas feladat volt.

A műalkotás átmeneti, csak a következő nagy hóesésig lesz látható, vagy addig, amíg egy hatalmas szél nem radírozza le a lábnyomokat.

A műalkotásról készült galériát alább nézheti meg:


Havazás Finnországban