×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sorban állás nélkül lehet megnézni Leonardo da Vinci híres freskóját

 

Hosszú sorban állás nélkül, akár aznap megváltott jeggyel is meg lehet nézni keddtől Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című képét Milánóban.

A Santa Maria delle Grazie kolostor refektóriumát díszítő freskót tavaly február végétől június elejéig, majd novembertől ismét elzárták a látogatók elől.

A kimaradt hónapok miatt a tavalyi látogatószám 80 százalékkal esett vissza 2019-hez képest, amikor rekordszámú látogató, több mint 445 ezer ember kereste fel a világhírű falfestményt. A 2021-es év kilátásai egyelőre bizonytalanok, a múzeum illetékesei 60 százalékos visszaesésre számítanak a látogatószámban.

Keddtől kezdődően azonban ismét látható Leonardo műve,  az első héten nyolc, jövő héttől pedig 12 embert engednek be negyedóránként a freskóhoz.

Emma Daffra, Lombardia állami múzeumainak igazgatója szerint míg korábban, részben a külföldi turisták nagy érdeklődése miatt is hetekkel vagy akár hónapokkal előbb le kellett foglalni a jegyet a festmény megtekintéséhez, addig mostantól hetente nyitják meg a foglalást és akár aznapra is lehet jegyet váltani a múzeumban.

Egyelőre Lombardia lakói élvezhetik elsősorban a múzeum újranyitását. A járványügyi korlátozások ugyanis jelenleg tiltják a régiók közötti utazást Olaszországban, kivéve munka, egészségi vagy más fontos ügyben.

A címlapfotó illusztráció.