×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Öt bemutatót tart az idei évadban a Budapest Bábszínház

 

Öt bemutatót tart az idei évadban a Budapest Bábszínház, amely öt korosztályt szólít meg új produkcióival. Az évad első nagyszínpadi premierje, a Rumcájsz című mese szombaton látható.

Ellinger Edina, a Budapest Bábszínház igazgatója a színház hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: Rumcájsz című művet Schneider Jankó rendezésében, Hoffer Károly tervezte bábfigurákkal mutatják be.

A következő premiert Rügyek és gyökerek címmel Markó-Valentyik Anna rendezi, a csecsemőelőadás a természet alapvetéseivel való játékos ismerkedésre ad lehetőséget és a környezettudatosság jegyében születik.

Decemberre tervezik a Kisrigók című produkció bemutatóját Hoffer Károly rendezésében, márciusban Tasnádi István új darabját, a Helló Héraklész! című produkciót tűzik műsorra Tengely Gábor rendezésében. Az évad utolsó bemutatója a Pendragon legenda – avagy a Szerb Antal-kód lesz, amelyet a K2 Színház alapítói, Benkó Bence és Fábián Péter állítanak színpadra.

Az igazgató kiemelte: a színházban megteremtették a feltételét annak, hogy biztonságos környezetben fogadhassák a nézőket, fontos számukra, hogy az óvodásoknak és az iskolásoknak ebben a nehéz időszakban is színházi, közösségi élményt nyújtsanak.

A címlapfotó illusztráció.