×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Banksy maszkviselésre buzdít a londoni metrón

 

Banksy brit graffitiművész visszatért a londoni metróba, és maszkviselésre biztatja a briteket.

A művész Instagramján posztolt ki egy videót, amelyen takarítónak beöltözve, maszkot visel. Egyúttal a kíváncsiskodó utasokat is távol tartja a patkányrajzoktól, amelyeket éppen a metrókocsi falára stencilez – számolt be róla a BBC News.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

. . If you don’t mask - you don’t get.

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

A londoni közlekedési vállalat közleménye szerint a graffitiket néhány napja már eltávolították a metrókocsi faláról szigorú graffitiellenes szabályzatukra hivatkozva.

A grafikán, amely az If You Don’t Mask, You Don’t Get címet viseli, a járvány ihlette pózokban, maszkkal láthatók a művész emblematikus patkányai.

Az egyik rágcsáló, amit a Circle Line metróvonal kocsijára stencilezett, éppen tüsszent, egy másik pedig fertőtlenítő gélt nyom ki. A művész a vezetőfülke ajtajára fújta fel a nevét is. A videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt, de most ismét kint jár.

A londoni metrón kötelező a maszkviselés az utasoknak. A közlekedési vállalat azonban elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról. Mint hozzáfűzték, szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre biztató művet.

A Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.