Egy ápolónő Banksy új alkotásának szuperhőse

 

A britek egészségügyi dolgozók iránt érzett háláját szimbolizálja a graffitiművész Banksy új alkotása, amelyen egy kisfiú Batman és Superman helyett egy ápolónőbabával akar inkább jásztani.

A falfestményt a Southamptoni Egyetemi Kórház falán fedezték fel szerdán. A személyazonosságát titkoló művész szerdán az Instagramon is kiposztolta új művét, és kísérőszövegként annyit fűzött hozzá, hogy Game Changer (forradalmi váltás).

Paula Head, a kórház vezetője a Twitteren üzente meg, hogy milyen büszkék Banksy művére, amely a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) kórházban dolgozó alkalmazottainak mond köszönetet. Mint írta, az alkotás arra inspirál, hogy megálljunk, és átgondoljuk ezt a példátlan helyzetet.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban nem ez Banksy első műve, korábban a szintén otthoni karanténban dolgozó művész telerajzolta lakása fürdőszobáját huncutkodó patkányokkal. „A feleségem utálja, ha otthon dolgozom” – fűzte akkor a kiposztolt fotókhoz.

Egy régebben készült graffitijét pedig, amely Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című mesterművét parodizálta, egy arcmaszkkal egészítette ki a járványra utalva. A kórház a BBC News értesülése szerint a járvány után jótékony célra árverezi el a falára festett Banksy-művet.