Magyarósi Éva munkáiból látható tárlat a Párizsi Magyar Intézetben

 

Magyarósi Éva multimédiaművész különleges világba vezeti be az érdeklődőket a Párizsi Magyar Intézet legújabb kiállítása.

Magyarósi Éva animációs látványtervező (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A kulturális intézet tájékoztatása szerint a Szép, mint a valóság és a tündérmesék véletlen találkozása… címmel látható tárlat rajzokkal, kollázsokkal, kisplasztikákkal és animációs filmekkel mutatja be a multimédiaművész egyedi látásmódját.

Magyarósi Éva budapesti animációs filmrendező és képzőművész 2005-ben diplomázott a MOME animáció szakán. Változatos művészi kifejezésformákat használ: installáció, fotó, grafika, novella, videó.

Baranyai Judit, a kiállítás kurátora szerint különösen figyelemreméltók a művész videóalkotásai, amelyekben a gazdag technikai palettájának egészével egyidejűleg élhet. A kiállításon bemutatott videókat az azokat ihlető rajzok kísérik.

Ez utóbbiak hol önálló műként, hol kollázsok részeként láthatók. A művésznek a realizmus és az onirizmus határán lebegő, erősen szürrealista hatást mutató alkotásai személyes történetekként értelmezhetőek. Munkája introspektív jellegű, inspirációjának, világlátásának meghatározó forrása a magánélet, a család, szülei, gyerekei.

A kiállítás április 24-ig tekinthető meg.