Folyamatban van a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése

 

Folyamatban van a 2021-ben Budapesten megnyíló “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése – tájékoztatott a rendezvényért felelős kormánybiztos pénteken, Kápolnásnyéken.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint eddig több mint 100 partnerrel kötöttek szerződést, és több mint hárommilliárd forintot utaltak ki vadásztársaságoknak, megyei kamaráknak, kulturális egyesületeknek, szakmai szervezeteknek.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos a kápolnásnyéki Halász kastélyban megrendezett országos jótékonysági vadászat keretében megtartott, Gróf Nádasdy Ferencnek emléket állító domborműavató ünnepségen elmondta, hogy a nemzetközi kiállításon a szerződött partnerek 660 rendezvényen fogják bemutatni, hogy mit tud, és mit gondol a vadászatról, valamint ennek kulturális szerepéről.

A kormánybiztos a dombormű avatása alkalmából méltatta, hogy gróf Nádasdy Ferenc vadász, vadgazdászati szakember, vadászati szakíró 1872-ben az első vadászati törvény létrehozásában is részt vett. Ez a tevékenysége máig mértékadó a vadászati jogban – emelte ki a politikus.

L. Simon László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő ismertette, hogy a kápolnásnyéki Halász kastélyban található Fejér megyei közéleti panteon újabb domborművét Nagy Benedek szobrászművész alkotta.

A címlapfotó illusztráció.