A Bauhaust népszerűsítik a magyarok a Paris Design Weeken

 

Négy magyar formatervező népszerűsíti a magyar dizájnt a párizsi dizájnhéten, előadásokat, bemutatókat is tartanak. A párizsi esemény egy hete kezdődött, és szombatig tart: több száz szakember, galériák, bemutatótermek, éttermek, szállodák csatlakoznak a programsorozathoz – közölte az M1 Híradója.

A Paris Design Week-en látogatók ezreit vonzza, és tapasztalatot cserélhetnek a kiskereskedők, galériák, éttermek, bemutatótermek szakemberei is. Magyarországot a Magyar Divat & Design Ügynökség képviseli.

"A Magyar Divat & Design Ügynökség megalakulása óta arra törekszik, hogy a hazai és a nemzetközi szereplők bevonásával minél több lehetőséget biztosítson a dizájnszférának. Ennek egy nagyon jó lehetősége volt a Paris Design Week-en való részvételünk, hiszen egy kiemelkedő rendezvényről beszélünk egész európai szinten" – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

Az eseményen négy magyar formatervező tartott előadásokat a Bauhaus témakörében. Például arról, hogy az idén 100 éves, nagy múltú, összművészeti iskola milyen hatással lehet a mai dizájnalkotásra, illetve az oktatásra. A párizsi dizájnhét szombatig tart – közölte az M1.

A címlapfotó illusztráció.